Nieuws/Buitenland
670839
Buitenland

Agenten gedood aan Turkse grens met Syrië

Twee politieagenten zijn om het leven gebracht in de grensplaats Ceylanpinar. Dit meldde de regionale tv woensdag op gezag van de gouverneur van de betrokken provincie. Ceylanpinar ligt aan de grens met Syrië, ongeveer 700 kilometer ten zuidoosten van Ankara. De politiefunctionarissen werden met schotwonden dood aangetroffen in een woning die ze deelden.

Het is volgens gouverneur Izzettin Küçük nog niet duidelijk of de moorden iets met de strijd in Syrië te maken hebben. Maar Ceylanpilar heeft wel veel te maken met de strijd die vlak over de grens woedt tussen de soennitische extremisten van Islamitische Staat en Koerdische milities.

De aanval is twee dagen na een bloedige bomaanslag in Suruç, 150 kilometer westelijker en ook vlakbij de grens met Syrië. Daarbij verloren 32 mensen het leven en raakten er circa honderd gewond. Beelden van de bomaanslag die via Twitter internet circuleerden zijn woensdag op last van een rechter in Turkije verwijderd. Toegang tot Twitter was daarom korte tijd niet mogelijk in Turkije.