Nieuws
671269
Nieuws

Mokum Mama | Eef

Te koud, te nat, te gehorig: 8x tentdrama

Aanvankelijk lijkt het een geweldig plan om met de kinderen naar de camping te gaan. Veel buiten zijn en één met de natuur worden. Al snel blijkt dat er ook wat nadelen aan kamperen kleven.

1. Te koud

Zul je net zien, sta je op de camping in de koudste week van de zomer met nachttemperaturen ver onder het vriespunt. Iedereen heeft al z'n kleding over elkaar aan, maar het blijft koud en klam. En er is geen thermostaat.

2. Te warm

Zul je net zien, ga je kamperen komt er een hittegolf aan. Historisch hoge temperaturen, een zinderende warmte. De mussen vallen van het dak, pardon van het tentdoek, en zonder butagasje kun je prima een eitje bakken. Middagslaapjes voor de kleinsten in een kokende tent? onmogelijk.

3. Te weinig privacy

Zul je net zien, je buren zijn diehard veggies met een voorliefde voor bonen. Reuze verantwoord en gezond maar 's avonds kom je er achter dat tentdoek weinig geluidswerend is en kun je niet in slaap vallen door de scheten en knetters van de buurman.

4. Te nat

Zul je net zien, het regent. De hele dag. En de volgende dag. Je snakt naar een droogtrommel en je warme donzen dekbed. Maar tijd om te snakken is er niet. Je staat in de stromende regen een gootje langs de tent te graven.

5. Te gehorig

Zul je net zien, de jongste besluit om iedere morgen om 5.30 uur wakker te worden. Het is licht, ze is wakker dus de dag moet nú beginnen. Om haar wens wat meer kracht bij te zetten, volgt een gejammer en gehuil met een niet onverdienstelijk aantal decibellen. Zielig voor de andere huisgenoten, pardon tentgenoten, en de buren. Dus er zit maar één ding op: opstaan en met de kleine brulboei buiten gehoorafstand de dag beginnen.

6. Te vies

Zul je net zien, al bij het uitpakken van de spullen plet je de tube zonnebrandcrème  over de tentvloer leeg en nog geen minuut later komt de jongste vol trots een moddertaart omkieperen. Bovenop de zonnebrandcrème. Man stoot een pak koffie om en zo is je interieur binnen 5 minuten vervuild om de rest van de vakantie alleen nog maar viezer en zanderiger te worden.

7. Te pijnlijk

Zul je net zien, je gaat 's nachts in de kou naar de wc, loopt met ferme tred terug naar de tent, stapt vol op een tentharing en struikelt ongenadig hard voorover in het natte gras.

8. Te schattig

Zul je net zien, je kinderen vinden kamperen het einde. Ze hebben vrienden gemaakt met de hele camping, vinden het heerlijk om zo vies te zijn en willen alleen nog maar in een tent slapen. 'Mam, volgend jaar gaan we weer kamperen, toch?'

Meer over Mokum Mama

Eef en Maria gingen aan boord van het Moederschip om erachter te komen, dat het land voorlopig niet in zicht is.  Racend tussen werk, crèche en bedtijd observeren deze twee jonge moeders hun omgeving. De mamascene in Amsterdam is een biotoop. Een wereld waarin moeders broeden op hoogsensitieve of –begaafde kinderen’, de directeur van een populaire school op meer steekpenningen kan rekenen dan een hoge rechter in Jakarta en het traktatieprotocol ingewikkelder dan een studie sterrenkunde. Om de moed erin te houden tot het land weer in zicht is delen Eef en Maria hun tips, tricks en observaties. Volg ons op facebook.com/mokum.mama of op twitter account @mokum_mama voor de laatste updates.