Nieuws/Binnenland
672479
Binnenland

Scheidsrechter in Dordt tegen hoofd geschopt

DORDRECHT - Bij de amateurwedstrijd OMC en vv Raamsdonk in Dordrecht in de vierde klasse is zondag een scheidsrechter tot twee keer toe tegen zijn hoofd getrapt. De fluitsman besloot de wedstrijd meteen te staken. De speler is direct door OMC voor acht wedstrijden geschorst.

OMC stond na 29 minuten met 0-2 achter. De bewuste OMC-speler had al snel een gele kaart gekregen en nadat hij na het missen van een kans zichzelf had vervloekt, kreeg hij een rode kaart voorgeschoteld. Dat bleek voor de OMC’er de druppel, meldt het Eindhovens Dagblad.

„Na het missen van die kans hoorde ik hem heel hard een woord met een ernstige ziekte erin roepen. Zulke woorden horen niet thuis op een voetbalveld”, zegt de scheidsrechter. Toen hij dit vervolgens wilde noteren in zijn scheidsrechtersboekje, sloegen de stoppen bij de speler door.

Veiligheid

De fluitsman werd tegen zijn been getrapt. „Daarna trapte hij ook nog tweemaal tegen mijn hoofd, waarna ik besloot om naar binnen te gaan, omdat ik mijn eigen veiligheid niet kon waarborgen. Ook de aanvoerder gaf aan niet meer verder te willen spelen.”

OMC heeft zich volledig gedistantieerd van het ’onacceptable gedrag’ van de speler en schorste hem direct. De scheids heeft vooralsnog geen aangifte gedaan bij de politie.