Nieuws/Binnenland
672864782
Binnenland

D66’er Van Drimmelen legt werk neer na onthullingen MeToo-zaak: ’Situatie is uiterst pijnlijk’

DEN HAAG - Het prominente D66-lid Frans van Drimmelen heeft zijn werkzaamheden bij adviesbureau Dröge en Van Drimmelen voorlopig neergelegd. Dat valt te lezen in een korte verklaring die op de website van het adviesbureau is geplaatst. Het partijbestuur van D66 meldt vrijdag met conclusies over de affaire te komen.

Van Drimmelen raakte dit weekend opnieuw in opspraak, na berichtgeving in de Volkskrant. Daaruit zou blijken dat de invloedrijke partijstrateeg zich in het verleden wel degelijk schuldig zou hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Een vertrouwelijk deel van een rapport naar de kwestie, waarin deze conclusie wordt getrokken, is al een jaar in handen van de partijtop. In een openbaar deel van het rapport, dat vorig jaar wél openbaar werd gemaakt, staat die conclusie niet.

Tekst gaat verder onder de foto.

’Uiterst pijnlijk’

„Afgelopen zaterdag kwam de Volkskrant in een artikel terug op een onderzoek door Bureau BING naar grensoverschrijdend gedrag binnen D66, waarbij onze collega Frans genoemd wordt”, aldus de verklaring. „De situatie is uiterst pijnlijk, verdrietig en schadelijk voor alle betrokkenen.”

„Binnen ons bureau is door de partners over de publicatie en de ontwikkelingen daaromtrent gesproken. Na dit overleg is gezamenlijk besloten dat Frans zijn werkzaamheden voorlopig neerlegt.”

Het partijbestuur liet zondag weten opnieuw naar het rapport te gaan kijken. De bestuursleden willen de stukken „wegen om te bezien of zij daar eventueel andere conclusies uit trekken dan eerder is gedaan”, zei de partij in een verklaring. Eind van deze week moet daar meer duidelijkheid over komen.