Nieuws/Buitenland
672964569
Buitenland

Noord-Korea zeer tevreden over rakettest

SEOUL - De Noord-Koreaanse machthebbers zijn volgens de staatsmedia van het land tevreden over de resultaten van de testen met een nieuw wapen. Het land vuurde vrijdagochtend meerdere raketten af, die aan de oostkant van het Koreaanse schiereiland in zee belandden.

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zei dat de test „verder vertrouwen van het land in het systeem heeft gebracht.” Volgens Kim is het doel om „met het wapen onoverwinnelijke militaire mogelijkheden te hebben die ervoor zorgen dat niemand nog Noord-Korea durft te aan te vallen.”

De afgelopen weken waren er meer van zulke raketproeven. Onduidelijk is nog om wat voor een soort wapen het precies gaat.

Nederland veroordeelde vrijdag de „provocaties” scherp en roept het regime in Pyongyang op zo snel mogelijk terug te keren naar de onderhandelingstafel. Kim geeft juist Zuid-Korea en de Verenigde Staten de schuld van de oplopende spanningen. Die twee landen begonnen vorige week aan gezamenlijke militaire oefeningen, die volgens hem neerkomen op een „repetitie voor oorlog.”

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd