Nieuws/Binnenland
674775
Binnenland

Zedendelinquent opgepakt in zaak vermiste Anne

Schok om aanhouding Michael P. (27)

Zeewolde - In Zeewolde wordt geschokt gereageerd op de aanhouding van de 27-jarige Michael P. in verband met de vermissing van de 25-jarige Anne Faber. “Iedereen kent hem hier.” P. staat in het dorp bekend als ‘een hele vreemde jongen’. “Na de verkrachting van de twee meisjes in Nijkerk is hij uit het dorp verdwenen, maar iedereen herinnert zich hem nog goed”, vertelt een inwoonster van Zeewolde.

Zijn aanhouding is dan ook het gesprek van de dag. “De verkrachting van de meisjes was gruwelijk. Dat hij nu als verdachte is aangehouden in de zaak van de verdwijning, daar heeft natuurlijk iedereen het over.”

Een inwoner uit de plaats: “Michael P. was niet goed bij zijn hoofd. Hij deed hele rare dingen.” Zo zou hij het volgens hem ‘leuk gevonden hebben’ om in zijn auto mensen aan te rijden die op de stoep fietsten.

Trots op daad

P. heeft in 2010 in de nacht van Koninginnedag in Nijkerk twee meisjes van 16 en 17 jaar oud verkracht. Hij verklaarde destijds in de rechtbank trots te zijn op zijn actie. De man zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten, en zit in een forensisch psychiatrische afdeling van de forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder. Hij was zoals de politie het omschrijft, „geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving”.

Faber is spoorloos sinds een fietstocht op 29 september. In en rond Huis ter Heide (gemeente Zeist) wordt al dagen naar haar gezocht. Afgelopen week werd daar de jas gevonden van de vermiste vrouw. Donderdagavond werd in de vijver een omafiets aangetroffen die hoogstwaarschijnlijk van haar is. Vrijdag werd een rugzak aangetroffen die waarschijnlijk van Anne is.