Nieuws/Binnenland

Politie zoekt dinsdag weer verder

Groot onderzoek bij kliniek verdachte zaak Anne Faber

GinoPress B.V.

Den Dolder - De politie heeft maandagavond groot onderzoek gedaan bij de psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn aan de Distelvlinder in Den Dolder. Het onderzoek richtte zich vooral op de kamer van Michael P. die maandagmiddag is opgepakt in verband met de vermissing van Anne Faber. De politie zocht ook verder op het terrein met speurhonden naar eventuele sporen.

GinoPress B.V.

Verslaggever Daniel van Dam twittert over het onderzoek.

Meerdere busjes zijn maandagavond aan komen rijden bij de kliniek in Den Dolder. De directe omgeving van het complex waar de man woont is verkend. Er zijn mannen in witte pakken gezien en naast de woning stonden twee arrestatiebusjes met draaiende motor te wachten.

Met zaklampen werd in de bosjes op het complex gezocht. Ook is met andere bewoners van het complex gesproken. Onduidelijk is nog waarom de politie zo opgeschaald heeft, want de politie meldt dat de vermiste Anne Faber nog steeds niet is gevonden. Dinsdag zoekt de politie verder.

Heb jij tips over de vermissing van Anne Faber? Mail dan De Telegraaf op nieuwsdienst@telegraaf.nl.

Michael P.

P. heeft in 2010 tijdens Koninginnedag in Nijkerk twee meisjes van 16 en 17 jaar oud verkracht. Michael komt oorspronkelijk uit Zeewolde. Hij verklaarde destijds in de rechtbank trots te zijn op zijn actie.

ANP

Lange straf

Hij zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten. In het kader van die straf was hij geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving. Belangrijkste doel van het onderzoek is erachter komen waar Anne is en wat de betrokkenheid van de verdachte is bij haar vermissing.

ANP

Gangen nagegaan

Naast verhoor van de verdachte, worden ook zijn gangen nagegaan, vanaf de vermissing van Anne op vrijdag 29 september. Dit met het doel Anne snel te vinden. De zoekactie van politie, vrijwilligers en defensie gaat onverminderd door.

Lees meer over