Nieuws/Binnenland
67621829
Binnenland

’Coketoestel’ Martinair Cargo in Argentinië vrijgegeven

Amsterdam - Het vrachtvliegtuig van Martinair Cargo dat in Argentinië werd onderzocht nadat een partij cocaïne in het toestel was gevonden, is donderdagmiddag per direct vrijgegeven. De vrijgelaten piloten hebben het land nog steeds niet verlaten.”

Een woordvoerder van moedermaatschappij KLM meldde donderdagavond aan De Telegraaf dat het toestel zo snel mogelijk naar Nederland teruggevlogen wordt. „Dit gebeurt na een grondige technische inspectie. Voorlopig zal Martinair geen vrachtvluchten meer uitvoeren naar Argentië.”

De coke werd ruim twee weken geleden in het toestel aangetroffen op het internationale vliegveld Ezeiza bij de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Drie Nederlandse piloten van Martinair werden gearresteerd, net als drie Argentijnse grondmedewerkers. Het zestal is inmiddels op vrije voeten.

De drie Nederlandse piloten zitten echter nog steeds vast in het Zuid-Amerikaanse land. „Er moeten nog formaliteiten worden afgerond, dit proces is in gang gezet”, aldus de zegsman. Donderdag gingen er geruchten dat KLM €3 miljoen zou moeten betalen, maar dit klopt volgens KLM niet.

In het vrachtvliegtuig lag naar verluidt 88 kilo cocaïne. Na de vondst hebben de Argentijnse autoriteiten het toestel onderzocht. Dat onderzoek is nu afgerond.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo