Nieuws/Binnenland
678604362
Binnenland

Coronacrisis: zaterdag 15 augustus

LIVE | ’BuZa: code oranje voor Mallorca, Ibiza en Parijs’

BALTIMORE - Het aantal mensen dat wereldwijd besmet is geraakt met het coronavirus is de 20 miljoen gepasseerd. De pandemie heeft wereldwijd ten minste 750.000 mensen gedood, waarbij de Verenigde Staten de meeste doden met ruim 170.000 hebben geregistreerd, gevolgd door Brazilië met meer dan 100.000. In Nederland stierven meer dan 6100 mensen aan het virus. Bekijk het laatste nieuws in dit liveblog, dat wordt aangevuld.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken voegt weer een aantal populaire vakantiebestemmingen, waaronder Mallorca en Ibiza, toe aan de lijst met negatief reisadvies. Voor die bestemmingen geldt code oranje. Dat houdt in dat niet noodzakelijke reizen worden afgeraden.

Naast de Spaanse eilanden gaan vanaf middernacht ook Brussel, Parijs, Madrid, Burgos, Salamanca, Almeria en Navarra op code oranje. Dat meldt NOS.

Meer nieuws:

Binnenland:

Buitenland:

  • In Duitsland zijn volgens cijfers van het Amerikaanse onderzoeksinstituut Johns Hopkins zaterdag ruim 1510 nieuwe coronabesmettingen geteld. Dat is het hoogste aantal nieuwe gevallen in een etmaal sinds het begin van de maand mei
  • Woede over plotselinge Britse ’quarantaine-roulette’
  • Aantal coronabesmettingen op Aruba blijft toenemen
  • België geeft Noord-Brabant, Utrecht en Flevoland oranje status
  • Canada beloont zorgverlener in coronatijd met verblijfsvergunning

Financieel-economisch:

Entertainment:

Sport: