Nieuws/Binnenland
679198809
Binnenland

Specialisten politie ontmantelen drugslab in Drenthe

Agenten doen een inval in het drugslab.

Agenten doen een inval in het drugslab.

STIELTJESKANAAL - De Landelijke Faciliteit Ontmantelen van de politie ontmantelt donderdag een professioneel drugslab, dat woensdag is aangetroffen in het Drentse Stieltjeskanaal, een gehucht bij Coevorden. In het lab, waar vermoedelijk een tussenproduct voor de vervaardiging van amfetamine werd gemaakt, liggen veel zeer gevaarlijke stoffen en materialen opgeslagen, aldus de politie. Daarom zijn specialisten in het omgaan met gevaarlijke stoffen ingeschakeld. Vijf mannen zijn woensdag opgepakt.

Agenten doen een inval in het drugslab.

Agenten doen een inval in het drugslab.

Een politieonderzoek leidde naar een boerderij in Stieltjeskanaal. Toen een arrestatieteam daar binnenviel, was het laboratorium volop in werking. Vier mannen uit Zwijndrecht, Den Haag, Dordrecht en Coevorden werden in het pand gearresteerd. Een vijfde verdachte uit Utrecht is in de buurt van Zwolle in een auto aangehouden. Alle verdachten zitten vast en in beperkingen.

Op het terrein vond de politie ketels, vaten en grondstoffen voor de drugsproductie. Er werden per week honderden liters van het tussenproduct gemaakt. De straatwaarde van een liter van die grondstof voor amfetamine is volgens de politie ongeveer 800 euro. De chemische stoffen worden vernietigd. Forensische rechercheurs doen sporenonderzoek in de omgeving. Bij de inval zijn ook drie auto's in beslag genomen.