Nieuws

Moïse Trustfull nieuw gezicht in Goede Tijden, Slechte Tijden

’Acteren echt míjn dingetje’

Door Patricia Cortie

Moïse Trustfull is nieuw in  GTST  als Celia van Dam. „Ik hoop dat mensen het goed vinden.”

Moïse Trustfull is nieuw in GTST als Celia van Dam. „Ik hoop dat mensen het goed vinden.”

FOTO William Rutten

Terwijl het fictieve plaatsje Meerdijk wordt overspoeld met oude gezichten, waait er ook een frisse wind. In de vorm van de 21-jarige Moïse Trustfull, die haar debuut maakt in . De acteerambities van de ’dochter van’ werden van huis uit niet gevoed, integendeel. „Toen ik een jaar of dertien was, heb ik mijzelf ingeschreven bij castingbureaus. Daar wisten mijn ouders niets van.”

Moïse Trustfull is nieuw in  GTST  als Celia van Dam. „Ik hoop dat mensen het goed vinden.”

Moïse Trustfull is nieuw in GTST als Celia van Dam. „Ik hoop dat mensen het goed vinden.”

FOTO William Rutten

De Goede Tijden, Slechte Tijden-kijkers vangen vandaag een glimp op van Trustfull in de aankondiging voor vrijdag. Dan doet zij haar intrede in hotel-restaurant De Rozenboom. De actrice gaat als Celia van Dam aan de slag als bell girl. Zij is niet op haar mondje gevallen en trekt zich weinig aan van Rover Dekker (een rol van Buddy Vedder), die haar moet inwerken. Haar ’pittige houding’ komt haar meteen op complimenten en een flinke fooi van Martine Hafkamp (Inge Ipenburg) te staan.

Trustfull werd geboren toen de serie al ruim vier jaar de Nederlandse huiskamers binnenkwam. Ze vertelt zelf al heel lang GTST te volgen. „Toen ik op de middelbare school zat, keek ik altijd. Ik hockeyde op een vrij hoog niveau, was druk met school en mijn eigen bedrijfje in sieraden. Daar is nu ook kleding bijgekomen. Voor mij een basis in het onzekere acteursbestaan. Dan had ik om acht uur een zen-momentje. Mijn ouders zeiden vaak: ’zit je nu alweer te kijken?’”

Ze zit in het laatste jaar van de acteursopleiding Faaam. „Deze rol kan niet beter qua timing. Ik ben bijna klaar met school en krijg vanuit daar ook de vrijheid dit te mogen doen. Hier dromen duizenden meisjes van. Als je vanaf vroeger al kijkt en ineens zelf in De Rozenboom staat... Ik dacht altijd dat het écht bestond, blijkt het een decor van amper tien bij tien meter te zijn, haha.”

„Met Rover en Laura speelde ik mijn eerste scène. Toen versprak ik mij een beetje: dan zeg je even Laura, in plaats van Jette. Zo ken ik haar, maar ze heeft natuurlijk ook een eigen naam. Het ging best goed, de eerste dag op de set. Ik heb mij niet enorm versproken en ben niet gevallen”, zegt Trustfull met een lach.

Haar personage is ’een heel lief, leuk en spontaan meisje’, vindt de nieuwe GTST-aanwinst. „Ze is ook wel brutaal en niet echt van de regels. Als ze iets wil, dan gaat ze ervoor. Ik zou zelf wel iets meer als Celia willen zijn, ik vind mezelf soms iets te braaf.”

De jonge actrice heeft ook in haar eerste aflevering een scène met de inmiddels legendarische Martine Hafkamp, die haar rentree maakt in de serie (zie kader). „Ik kende haar niet, zij is van voor mijn tijd. Ze heeft mij een aantal tips gegeven. Super lief en fijn.”

De dochter van voetbaltrainer Orlando Trustfull en presentatrice Quinty is uit zichzelf in de spotlights terechtgekomen. „Zij wisten vaak niet eens dat ik mij had ingeschreven bij castingbureaus. Mijn moeder checkte van tevoren wel even of het veilig was. Dan ging ik in mijn eentje met de trein naar Amsterdam voor audities. Zij presenteert, ik acteer. Dat is echt míjn dingetje.”

Van commercials voor Duo Penotti en McDonald’s is Trustfull nu voor haar eerste echte rol beland in een grote serie. „Ik ben daar zelf nuchter onder. Ik denk niet dat het veel verandert aan hoe ik in het leven sta. Maar het is spannend, ik hoop dat mensen het goed vinden.”

Inge Ipenburg

Inge Ipenburg

FOTO Geert de Lange

Blik oude bekenden

In GTST is een blik oude bekenden te zien. Bij de rentree van ’soapbitch’ Martine Hafkamp (Inge Ipenburg, foto) zijn vanavond ook Sjors Langeveld en Wiet & Jack van Houten, al dan niet tijdelijk, weer van de partij.Wiet (Pip Pellens) vertrok in 2016 uit GTST. Zij werd toen door haar soapbroer, gespeeld door Mark van Eeuwen, opgehaald om op zoek te gaan naar Hafkamp. Zij belandden in Rusland, waar ook Sjors (gespeeld door Inge Schrama) naar toe vertrok.

Schrama verliet tijdelijk de serie vanwege zwangerschapsverlof en de schrijvers stuurden haar achter haar soaphalfzusje- en broer aan naar Wolgograd. In een spannende aflevering wordt Sjors geconfronteerd met haar moeder Martine, die zij twaalf jaar niet heeft gezien. Martine is, onder haar alias Maddie Everest, hard op weg Ludo Sanders te ruïneren en Sjors is volgens Wiet de aangewezen persoon haar te stoppen. Daar geeft zij vervolgens een geheel eigen invulling aan.