Nieuws/Binnenland
68233
Binnenland

’Ik heb er veel zin in’

PVV-leider Geert Wilders hervat publieke campagne

Geert Wilders

Geert Wilders

PVV-leider Geert Wilders hervat de publieke verkiezingscampagne die hij vorige week had opgeschort. Hij heeft dat woensdag bekendgemaakt. Wilders stopte zijn openbare campagne nadat de dienst die hem beveiligt in opspraak was gekomen.

Geert Wilders

Geert Wilders

„We gaan weer het land in. De kiezer wil ons zien en wij de kiezer ook! De veiligheidsrisico’s zullen tot het minimum worden beperkt. Ik heb er veel zin in!”, aldus Wilders.

ZIE OOK: PVV schort alle publieke activiteiten op

Een flyeractie die afgelopen weekeinde stond gepland in Volendam ging niet door. Aankomende zondag zal Wilders in Amsterdam zijn bij het maken van de verkiezingskrant van De Telegraaf.

Elite

Eerder op de dag maakte deze krant bekend dat leden van de elite-eenheid Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) van de Koninklijke Marechaussee worden opgenomen in het beveiligingsteam rond Wilders. De BSB is dan samen met agenten van de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) verantwoordelijk voor de veiligheid van de PVV-leider.

De DBB, onderdeel van de politie, is verantwoordelijk voor de beveiliging van de PVV-leider. De dienst raakte vorige week in opspraak nadat bekend was geworden dat een agent uit het team van Wilders te loslippig zou zijn geweest over zijn werkzaamheden. Daarna kwam naar buiten dat nog eens twee van Wilders beveiligers van de DBB in 2015 op non-actief zijn gesteld vanwege financieel gesjoemel.

Campagne

Direct nadat vorige week bekend was geworden dat een beveiliger van Wilders in opspraak was geraakt, zochten premier Mark Rutte en minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) hem in de Tweede Kamer op. Zij verklaarden later dat Wilders gewoon in het openbaar campagne kon voeren.

Lees het laatste campagnenieuws in ons BLOG: De strijd om de kiezer