Nieuws/Binnenland
682357472
Binnenland

Daniel Dresden (45) sinds dinsdag vermist

Lichaam op Curaçao is van Leidenaar

De 45-jarige Daniel Dresden uit Leiden wordt vermist op Curaçao.

De 45-jarige Daniel Dresden uit Leiden wordt vermist op Curaçao.

WILLEMSTAD - De politie op Curaçao heeft zondagavond bevestigd dat het in de ochtend gevonden lichaam in het noorden van het eiland van de vermiste Nederlander Daniel Dresden is. Naar de 45-jarige Leidenaar was al enkele dagen een zoektocht gaande nadat hij niet was teruggekeerd bij zijn familie na een wandeltocht.

De 45-jarige Daniel Dresden uit Leiden wordt vermist op Curaçao.

De 45-jarige Daniel Dresden uit Leiden wordt vermist op Curaçao.

De politie moest formeel de uitkomst van de lijkschouwing en identificatie afwachten voor definitief kon worden gemeld dat het de Zuid-Hollander betreft. Dat is inmiddels gebeurd.

Er werd zaterdag een nieuwe zoektocht ingezet omdat er aanwijzingen waren dat er een lichaam lag in ruig gebied ten zuiden van Seru Bientu, waar sinds woensdag Dresden wordt vermist. „Die werd gestaakt omdat het schemerig begon te worden”, meldde een woordvoerder van de lokale politie aan De Telegraaf. Reddingswerkers van politie, brandweer en defensie gingen de dag erna opnieuw op pad in de streek, die populair is bij wandelaars die moeilijk begaanbare paden willen nemen.

De politie kan nog niet bevestigen of de gevonden man de vermiste Leidenaar is.

De politie kan nog niet bevestigen of de gevonden man de vermiste Leidenaar is.

„Er was een onaangename geur waargenomen, en daar zijn we op afgegaan”, vervolgde de zegsman ter plaatse. „Zondag is er inderdaad een lijk aangetroffen, dat in verregaande staat van ontbinding verkeert. Technisch en forensisch onderzoek werd verricht, en daarna werd het lichaam buiten het gebied gebracht. Daar moesten we ook niet lang mee wachten gezien de toestand van het lichaam.”

Iedereen in de regio ging er al van uit dat het daadwerkelijk om Dresden ging. De Leidenaar maakte dinsdag een wandeling in het westelijke deel van het eiland, in de buurt van Playa Jeremi, aan de kust, en de Christoffelberg. Toen hij niet terugkeerde, werd er alarm geslagen. De man was samen met zijn gezin op vakantie op Curaçao. Hij ging iedere ochtend wandelen met een van zijn kinderen, maar dinsdag ging hij alleen op pad. Na zijn vermissing waren er zorgen omdat hij maar een liter water bij zich had, in een gebied waar het zonder gps of kompas moeilijk is om je te oriënteren.

De Curaçaose politie maakte vrijdag het signalement bekend van de Nederlandse toerist. Er werden twee foto’s vrijgegeven van de 1,92 meter lange Dresden, met de oproep voor iedereen op het eiland die relevante informatie had over de vermissing, dit te melden. Sinds woensdag werd al uitgebreid gezocht naar de man, ook door vrijwilligers, militairen en parkwachters. Er werd daarbij eveneens gebruikgemaakt van onder meer de helikopter van de Kustwacht en drones met warmtebeeldcamera’s van een lokale natuurorganisatie.