Nieuws/Binnenland
682791979
Binnenland

Drie Nederlandse ’piloten’ opgepakt met tachtig kilo coke in toestel Martinair Cargo

De in het toestel aangetroffen drugs.

De in het toestel aangetroffen drugs.

BUENOS AIRES - Op het internationale vliegveld Ezeiza bij de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zijn drie Nederlanders aangehouden. Dat meldt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens Argentijnse media gaat het om drie piloten van een toestel van Martinair Cargo, dat onder Air France-KLM valt. Daarin zou ruim 80 kilo cocaïne zijn aangetroffen.

De in het toestel aangetroffen drugs.

De in het toestel aangetroffen drugs.

Naast de Nederlandse piloten zouden nog vier Argentijnse bemanningsleden zijn aangehouden, meldt de Argentijnse krant Clarín. Argentijnse media meldden dat de coke dinsdag werden aangetroffen kort voordat vlucht MP 6912 via Ecuador naar Amsterdam zou vliegen. De douane kreeg bij de actie steun van ruim vijftig agenten en vijf speurhonden.

Het vliegtuig was eerder via São Paulo in Brazilië naar Argentinië gevlogen. De Argentijnse autoriteiten onderzoeken of de drugs in Argentinië of Brazilië aan boord van het toestel zijn gebracht.

Een woordvoerder van KLM bevestigt dat Argentijnse autoriteiten onderzoek doen naar een vrachtoperatie van Martinair Cargo. Ze liet weten dat ze daar verder geen mededelingen over kon doen.