Nieuws/Buitenland
685003358
Buitenland

Vrouw en twee kinderen komen om bij lawine Italiaanse Alpen

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

ROME - Door een lawine zijn in de Italiaanse Alpen zaterdag een 25-jarige vrouw en twee meisjes van zeven om het leven gekomen. Volgens de Italiaanse politie gaat het om Duitse toeristen.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

De lawine raasde over een piste op de helling Teufelsegg in het skigebied Schnalstal (Val Selanes) bij de grens met Oostenrijk. De vrouw en een 7-jarig meisje kwamen vrijwel meteen om. Drie andere Duitse skiërs raakten gewond onder wie het andere meisje dat werd gereanimeerd en in een traumaheli naar een ziekenhuis werd gebracht. Zij stierf daar later. Aanvankelijk was sprake van een jongen.

Volgens Duitse media zijn onder de doden een moeder en dochter uit de plaats Hauteroda in Thüringen. Het andere meisje komt uit Eschweiler (Noordrijn-Westfalen) De gewonden zijn haar vader en broer.

Volgens lokale media ging het om een bijzonder grote lawine. Volgens de politie was er op het moment van het ongeval geen waarschuwing voor lawinegevaar. Wel was sprake van sterke wind en stijgende temperaturen. De lawine raasde van ongeveer 3000 meter hoogte het dal in.