68589
Binnenland

’Geert kan veel stuk maken bij verkiezing’

Links kiest voor tuigvlogger boven Wilders

AMSTERDAM - Diverse politici zijn in aanloop naar de verkiezingen op 15 maart geïnterviewd door internetmedium Vice. Voor de camera werd hun de volgende vraag gesteld: Geert Wilders of Ismail Ilgun? Laatstgenoemde is de jongen die vorig jaar in het nieuws kwam als tuigvlogger in de wijk Poelenburg in Zaandam.

Niet bij alle politici ging meteen een belletje rinkelen bij het horen van de naam Ismail Ilgun. Zo vroeg Alexander Pechtold zich meteen af om wie het ging. Opvallend is dat de linkse politici Jesse Klaver en Lodewijk Asscher voor de tuigvlogger kozen. Klaver: „(Het zijn) Beide flinke schreeuwers, maar Ismail heeft volgens mij zijn excuses aangeboden. Dat heb ik Geert nog nooit zien doen.” Asscher: „Ismail Ilgun. Hij is niet verkiesbaar. Het is waarschijnlijk wel een vrij irritant mannetje. Maar Wilders kan als hij gekozen wordt veel stuk maken.”

Mark Rutte (VVD), Emiel Roemer (SP) en Sybrand Buma (CDA) kunnen geen keuze maken en zeggen dat ze liever beide niet willen. De meest opmerkelijke keuzes komen van Alexander Pechtold (D66) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie). Pechtold: „Ismail. Daar verandert nog wel iets in. Die wordt nog wel volwassen.” Segers: „Ja dan Geert Wilders. Achter de schermen is hij redelijk fatsoenlijk. En Ilgun ken ik alleen voor de schermen en daar is hij niet zo heel erg fatsoenlijk.”1. Geert Wilders of Ismail Ilgun? We legden de lijsttrekkers een aantal dilemma's voor om hun ware aard bloot te leggen. pic.twitter.com/EGiEdnKNzY— VICE NL (@vicenl) March 2, 2017

Abonnement

Het wordt heel spannend op 15 maart; dus neem een verkiezingsabonnement op De Telegraaf!</blockquote>