Nieuws/Binnenland
68654
Binnenland

Rutte: kritiek op CDA op feiten gebaseerd

Mark Rutte

Mark Rutte

DEN HAAG - VVD-lijsttrekker Mark Rutte wuift de kritiek weg die het CDA heeft op uitlatingen van staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën). Die VVD-partijgenoot verweet de christendemocraten de afgelopen vier jaar niets aan het economisch herstel te hebben bijgedragen.

Mark Rutte

Mark Rutte

Volgens premier Rutte deed Wiebes een feitelijke constatering. En wat betreft de manier waarop: „Iedereen kiest zijn eigen woorden”, aldus de VVD’er donderdag op radiozender BNR.

ZIE OOK: Wiebes kat CDA af

’Arrogantie van de macht’

CDA-lijsttrekker Sybrand Buma noemde de aanval van Wiebes de arrogantie van de macht. Buma benadrukte dat Wiebes grote fouten heeft gemaakt, bijvoorbeeld bij de uit de hand gelopen vertrekregeling voor personeel van de Belastingdienst. Ook wees hij op de problemen bij het ministerie van Veiligheid en Justitie, dat door de VVD zou worden gerund als een partijkantoor.

Wiebes had eerder in De Telegraaf gezegd dat het CDA alleen maar in de microfoon stond te krijsen met kritiek, terwijl het kabinet de crisis beteugelde: „Wat heeft het CDA in jezusnaam aan het herstel bijgedragen?”

Abonnement

Het wordt heel spannend op 15 maart; dus neem een verkiezingsabonnement op De Telegraaf!