Nieuws/Binnenland

Mohammed B. slaat keuken EBI Vught aan gort

Mohammed B.

Mohammed B.

Onbekend

Vught - Mohammed B. heeft woensdag een keuken in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught ’aan gort geslagen’. Dat meldt een familielid van een van de gedetineerden aan de NOS. De moordenaar van Theo van Gogh zou de keuken hebben gebarricadeerd en vervolgens spullen hebben vernield.

Mohammed B.

Mohammed B.

Onbekend

Volgens het familielid zou B. zou graag in gesprek willen met de directie omdat de dader van een aanslagpoging op een Enschedese moskee op dezelfde vleugel zijn geplaatst als twee vrouwelijke moslima’s. Omdat Mohammed B. dat gesprek niet meteen kreeg, besloot hij zijn woede te uiten in de keuken en spullen te vernielen.

’Niet eens met plaatsing’

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie laat aan de NOS weten dat een gedetineerde van de EBI op de terrorismeafdeling vernielingen heeft aangericht in de keuken. „Hij was het niet eens met de plaatsing van medegedetineerden”, aldus een woordvoerder.

ZIE OOK: ’Mohammed B. hoort in EBI’

Mohammed B. vermoordde Theo van Gogh in 2004. Hij zit een levenslange gevangenisstraf uit. Op de afdeling waar hij zit hebben gedetineerden nauwelijks contact met elkaar.

Bekijk meer van