68892
Binnenland

Pijnlijk: fiscus schrijft weduwnaar over scheiding

ZEDDAM - De Belastingdienst heeft een pijnlijke brief verstuurd. Een man uit het Gelderse Zeddam las donderdag dat hij vorig jaar was gescheiden en dat dat gevolgen kan hebben voor zijn aangifte inkomstenbelasting. De man is echter weduwnaar, zijn echtgenote stierf in januari 2016 aan kanker.

„Ik stond echt aan de grond. Je trots vaart weg op zo’n moment. Ik ben niet gescheiden. Ik ben getrouwd met een vrouw van wie ik verschrikkelijk veel heb gehouden, maar die ik kwijt ben geraakt door die vreselijke ziekte”, zegt de man, Peter Berendsen, tegen Omroep Gelderland.

Berendsen belde meteen de Belastingdienst. „Toen kreeg ik zo’n belastingdienstachtige reactie van een - verder wel vriendelijke - medewerkster. Dat ze zich kon voorstellen dat het vervelend was en dat ik vrijdag tussen 14.00 en 18.00 uur teruggebeld zou worden door de betreffende afdeling. Alsof een postpakket wordt afgeleverd.”

Een zegsman van de Belastingdienst zegt tegenover de regiozender de gang van zaken te betreuren en biedt excuses aan. Berendsen zegt dat de fiscus het nog kan goedmaken met een persoonlijk bericht via de telefoon of per brief.