Nieuws/Binnenland
689930074
Binnenland

Musea over versoepelingen: ’Weinig animo voor testen, en het is onnodig’

Het Rijksmuseum in Amsterdam.

Het Rijksmuseum in Amsterdam.

AMSTERDAM - De berichten van maandag over eerdere versoepelingen van de coronamaatregelen doen de Museumvereniging in elk geval nog geen gat in de lucht springen. De belangenorganisatie verwacht er niet zo heel veel van, als ze kijkt naar een eerdere brief aan de Kamer waarin er al over werd gesproken.

Het Rijksmuseum in Amsterdam.

Het Rijksmuseum in Amsterdam.

„Het ziet ernaar uit dat bij de volgende versoepeling musea de optie gaan hebben om meer mensen binnen te laten, op voorwaarde van toegangstesten. We verwachten dat daarvoor maar weinig animo zal zijn onder het publiek, gezien de meningen over toegangstesten”, aldus een woordvoerster. Als mensen zich moeten laten testen, dan wachten ze veelal nog liever even met hun museumbezoekje.

Musea zijn nu open volgens het coronaprotocol, waarbij afstand houden wel maar testen niet aan de orde is, en dat heeft zich volgens de woordvoerster „bewezen als veilig.” Testen zijn ook niet nodig om museumbezoek veilig te maken, stelt de museumclub.

De Museumvereniging heeft ruim 400 leden, waaronder het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum in Amsterdam, en het Kröller-Müller Museum in Otterlo.