Nieuws/Buitenland
69220
Buitenland

’Slim condoom’ meet bedprestaties

Hoeveel calorieën verbruik je eigenlijk tijdens een intieme bedsessie? En welke bewegingen maak je dan allemaal? Een nieuwe uitvinding, de i.Con Smart Condom, geeft antwoord op deze vragen. Want meten is weten.

De i.Con bestaat uit een ring die je om een condoom kan doen die weer ergens anders om is gedaan. Het is mogelijk om de ring aan te passen aan verschillende lengtes. Hij wordt opgeladen via Micro-USB en je kan hem zes tot acht uur gebruiken voordat de i.Con leeg is.

Na een uurtje opladen kan je er weer tegenaan. Via bluetooth maakt de ring verbinding met een app op je telefoon.

’Stootstatistieken’

Volgens British Condoms, het bedrijf dat achter het ’slimme condoom’ zit, kan de i.Con alle statistieken meten die mannen nodig hebben om hun seksuele prestaties in kaart te brengen zoals duur van de bedsessie, omtrekmetingen, soorten posities, aantal verbrande calorieën en hoe vaak wordt gestoten.

i.Con Smart Condom

i.Con Smart Condom

Het apparaatje heeft ook een medische toepassing. Het kan namelijk ook seksueel overdraagbare aandoeningen detecteren zoals chlamydia en syfilis.

’Prestaties delen met je vrienden’

Een opvallende functie van i.Con is dat je je bedprestaties ook kan delen met je vrienden of de hele wereld via sociale media. Het is nog niet duidelijk of er ook ranglijsten worden bijgehouden.

Al bijna honderdduizend mensen hebben al geregistreerd om het apparaatje te kunnen kopen. Voor 59,99 pond, een kleine 70 euro, zal de i.Con te koop zijn. Later dit jaar zal hij op de markt verschijnen.