Nieuws/Binnenland
692702556
Binnenland

19-jarige overleden na botsing met spookrijder A12

MAARSBERGEN - Op de A12 bij Maarsbergen is vrijdagochtend bij een frontale botsing tussen twee auto’s een inzittende van de aangereden auto overleden. Een andere inzittende van het voertuig is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval is volgens de politie hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een spookrijder. De spookrijder is aangehouden en ook naar het ziekenhuis gebracht.

Getuigen zagen de botsing gebeuren en maakten snel een melding. Een 19-jarige man uit Ede is door het ongeval met de spookrijder omgekomen.

De bestuurder van de auto die in de verkeerde richting reed, is aangehouden. Dit is een 29-jarige man uit Almelo. Hij is ook ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeer gestremd

De weg werd afgesloten richting Arnhem. Verkeer is omgeleid via de A30, A1, A28 en A27. De andere kant op, richting Utrecht, werden twee rijbanen afgesloten voor de hulpdiensten, meldt Rijkswaterstaat. De A12 was om 09.10 uur weer vrij.

De A12 was pas sinds 04.00 uur op vrijdag weer volledig open bij Utrecht. Vanaf donderdagmiddag waren twee rijbanen dicht ter hoogte van Woerden door een ongeluk waar het asfalt bij beschadigd raakte. De weg was afgesloten voor een spoedreparatie.

Heeft u tips? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952