Nieuws/Binnenland
69284
Binnenland

Wisselvallig weekendweer

Wat weer betreft moeten we rekenen op een wisselvallig weekeinde. De zaterdag is zacht; lokaal wordt het 15 graden. „Maar regen kan het lentegevoel danig verstoren”, zegt weerman Marco Verhoef van Weerplaza.

Er ligt een lagedrukgebied ten westen van ons land en die stuurt steeds zogeheten „randstoringen” over ons land. Dat betekent dus dat het heel wisselvallig is. Zaterdag is er een tweedeling. In het westen van het land is het regenachtig, terwijl in het oosten de zon af en toe schijnt en het langer droog blijft.

In het noordoosten blijft het misschien zelfs tot de avond droog. Een zuid tot zuidoostelijke wind voert zachte lucht aan; het wordt ondanks de wolken en de neerslag in het westen al 11 graden. In het oosten van het land wordt het 14, lokaal misschien wel 15 graden; toch een klein beetje lente volgens Verhoef. De wind is overigens matig, kracht 3 tot 4 en in het Waddengebied af en toe vrij krachtig, kracht 5.

Zondag minder zacht

Aanstaande zondag waait het harder. Dan staat er een vrij krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten. Bij zee waait het in elk geval krachtig, kracht 6. In de loop van de dag wordt het wel wat rustiger. Verder is er zondag vrij veel bewolking.

Er valt misschien een enkele bui, maar het is ook een tijd lang droog. Af en toe schijnt even de zon, vooral in het noorden. In de namiddag en avond gaat het van het zuidwesten uit opnieuw regenen. Wat je noemt een wisselvallig weekeinde.