Nieuws/Binnenland
699059516
Binnenland

Iets meer coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen

ZEIST - In de Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel 473 coronapatiënten. Dat zijn er drie meer dan zaterdag, zo valt op te maken uit cijfers die het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) naar buiten heeft gebracht. De lichte stijging komt doordat er op de verpleegafdelingen nu iets meer coronapatiënten liggen dan de dag ervoor: 304 op zondag, tegenover 297 op zaterdag.

Op de intensive cares nam het aantal coronapatiënten wel af. Lagen daar zaterdag nog 173 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt, zondag zijn dat er 169.

Op de intensive cares werden negen nieuwe patiënten opgenomen, op de verpleegafdelingen 29.

Vrijdag zakte het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen voor het eerst sinds 23 juli tot onder de 500.

Positieve tests

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 1624 positieve coronatests vastgesteld, iets meer dan het recent bijgestelde aantal (1614) van zaterdag. Een persoon is overleden aan de gevolgen van het virus, de woonplaats is niet bekendgemaakt. Het wil niet per se zeggen dat hij of zij dit weekend is overleden. Soms duurt het een tijdje voor het overlijden van een coronapatiënt wordt geregistreerd.

Rotterdam had in 24 uur tijd de meeste positieve uitslagen (94), gevolgd door Den Haag met 71 en Amsterdam met 49 nieuwe gevallen.

Sinds de uitbraak zijn volgens het gezondheidsinstituut 12.563 mensen in Nederland aan het virus bezweken. Het totale aantal positieve coronatests staat nu op 1.954.295. In het huidige tempo zal het nog drie of vier dagen duren voor de 2 miljoenste melding een feit is. Nederland is dan wereldwijd het 22e land dat de 2 miljoen coronagevallen overschrijdt.