Nieuws/Buitenland
70115147
Buitenland

’Zeer kleine’ overlevingskans bemanningsleden gezonken schip Zuid-Chinese zee

HONGKONG - De kans dat de vermiste 27 bemanningsleden van een schip dat zaterdag in tweeën brak levend worden teruggevonden is „zeer klein”, zeggen de reddingsdiensten. Het schip verging in de Zuid-Chinese zee terwijl de tropische storm Chaba over Hongkong en Zuid-China raasde.

Ondanks de sombere vooruitzichten werd zondag de zoektocht naar de vermisten voortgezet. Aan boord van het schip van een ingenieursbedrijf waren dertig mensen. Reddingswerkers hebben zaterdag drie bemanningsleden per helikopter kunnen redden. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Een deel van de bemanning had het schip waarschijnlijk al verlaten toen het in tweeën brak, vertelden de geredde bemanningsleden aan de autoriteiten. Hongkong zette negen vliegtuigen in om te zoeken naar overlevenden.

De reddingsactie werd bemoeilijkt door het slechte weer. Op de locatie waar het schip verging, zo’n 300 kilometer ten zuidwesten van Hongkong, zijn zaterdag windstoten van 144 kilometer per uur en golven tot 10 meter hoog gemeten.