Nieuws/Binnenland
70198
Binnenland

’Ik sta hier niet voor mezelf’

Krol valt presentatrice aan

Amsterdam - Partijleider Henk Krol van 50Plus heeft tijdens het lijsttrekkersdebat in Koninklijk Theater Carré geweigerd vragen te beantwoorden en koos ervoor juist de presentatrice de les de lezen.

De voorman van de ouderenpartij ging vol in de aanval in reactie op vragen van interviewster Diana Matroos. Op de vraag of een compromis mogelijk is om de AOW-leeftijd te verlagen naar 66 jaar in plaats van 65 kwam Krol met een heel verhaal over zijn strijd voor ouderen.

Na een luid applaus negeerde hij een volgende vraag door smalend te zeggen: „Ik kan u even niet verstaan.” CDA-leider Buma pestte Krol nog voor het debat met de opmerking: „Goed voorbereiden kerel.”

50Plus zakte afgelopen weken weg in de peilingen na enkele onhandige uitspraken van Krol. De druk is groot op de lijsttrekker om de kansen te keren.+

Krol was na afloop zeer enthousiast over het debat. Gevraagd naar zijn opvallende moment met presentatrice Diana Matroos: „Ik sta hier niet voor mezelf. Veel ouderen hebben het gevoel niet gehoord te worden door de gevestigde politiek.”

Krol vond het jammer dat er zo weinig cijfertjes langskwamen: „Ik had me zo verschrikkelijk goed voorbereid op de getallen.”