Nieuws/Binnenland
702549843
Binnenland

Leeuwarder (50) overleden na schietincident binnenstad Groningen

GRONINGEN - De schietpartij in de Haddingestraat in Groningen zaterdagavond heeft een 50-jarige man uit Leeuwarden het leven gekost, meldt de politie zondagmiddag. Twee mannen van 47 en 58 jaar oud uit Leeuwarden raakten gewond. Een 24-jarige man uit Groningen is aangehouden voor betrokkenheid bij het schietincident.

De verdachte maakte zich aanvankelijk uit de voeten, maar werd ongeveer een kwartier later aangehouden. Hij zit vast in beperkingen. Dat houdt in dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Rond 19.55 uur kreeg de politie een melding van het schietincident in de binnenstad van Groningen. Daar trof de politie de 50-jarige man met ernstige verwondingen aan. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis. Het 47-jarige slachtoffer werd ook overgebracht naar het ziekenhuis. Of hij nog steeds in het ziekenhuis ligt, kon de politie niet zeggen.

De politie gaat ervan uit dat er een conflict voorafging aan de schietpartij. In ieder geval de slachtoffers en de verdachte waren hierbij betrokken. Wat de reden voor dit conflict was, moet onderzoek uitwijzen, aldus de politie.