Nieuws/Binnenland
704160306
Binnenland

D66 kritisch over blote benen

Roklengte-advies van ministerie leidt tot veel ophef

Amsterdam - UPDATE 15.30 Op warme dagen een rok of blote benen? Volgens een tweet van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kan dat alleen als de rok op de knie valt en de ’conditie’ van de benen in orde is. Dat advies schiet bij sociale media gebruikers in het verkeerde keelgat.

Ook D66 heeft al vragen gesteld aan de minister. Op Twitter regent het reacties van mensen die zich afvragen wat het ministerie bezielt om roklengte-advies via het officiële twitterkanaal uit te doen gaan.

„Een panty is zeker niet verplicht, maar hangt volgens de etiquette samen met de roklengte en de conditie van de benen”, luidt het begin van de tweet over het magazine ’werken in extreme temperaturen’. „Valt de rok op de knie, dan vinden we (verzorgde) blote benen geen probleem”, aldus het oordeel van het ministerie.

Hieronder een greep uit de Twitter-reacties (tekst gaat daar onder verder):

D66

D66-fractieleider Rob Jetten is „zeer verbaasd” over de tweet van het ministerie van Sociale Zaken. „Het lijkt me niet dat ministeries zich op dit soort warme dagen moeten bemoeien met de outfit die mensen dragen”, zegt Jetten.

Hij heeft al een appje naar het departement gestuurd, waar zijn partijgenoot Wouter Koolmees minister is. Daarin staat dat er wat Jetten betreft sprake is van „een misplaatste tweet.” „Ik hoop dat Sociale Zaken snel kan aangeven dit dit niet de bedoeling is”, zegt de D66-fractievoorzitter.