Nieuws/Buitenland
704838606
Buitenland

Ze kwam op het idee door film

Vrouw krijgt 25 jaar cel om doden man met oogdruppels

CLOVER - Een Amerikaanse vrouw moet 25 jaar de cel in omdat zij haar man heeft vergiftigd door oogdruppels in zijn water te doen. De 53-jarige Lana Sue Clayton vergiftigde haar man Steven in hun huis in Clover (South-Carolina). Aanvankelijk werd gedacht dat het 64-jarige slachtoffer een natuurlijke dood stierf, maar uit de autopsie bleek later dat de man een gevaarlijke dosis tetryzoline in zijn bloed had. De stof zit in oogdruppels en neussprays.

„Ik heb nooit de bedoeling gehad om hem te doden”, zei de vrouw in de rechtbank. „De oogdruppels heb ik impulsief in zijn drankje gedaan om hem ziek te maken. Ik was boos omdat hij mij misbruikte en wilde dat hij me met rust liet.” De voormalige verpleegster verklaarde voor oogdruppels te hebben gekozen omdat deze smaakloos, kleurloos en geurloos zijn. Ze kwam op het idee na het zien van een film.

Meest bizarre moord

De rechter was verbijsterd over de handelswijze van de vrouw. „Van alle moordzaken die ik ooit heb behandeld is dit wel een van de meest bizarre”, zei Paul Burch na de uitspraak.

In 2016 beschoot de vrouw haar levenspartner al met een kruisboog. De politie deed dat incident toen af als een ongelukje.