Nieuws/Binnenland
705040354
Binnenland

Rotterdamse docenten bedreigd om spotprent

Rotterdam -

Een docent van het Emmauscollege in de Rotterdamse wijk Oosterflank is bedreigd in verband met een spotprent die in een van de klaslokalen heeft gehangen. Dat meldt de politie na berichtgeving door het AD en RTV Rijnmond. Er zijn inmiddels veiligheidsmaatregelen genomen.

Volgens de Rotterdamse politie zijn de bedreigingen online geuit. „De politie en het OM nemen de bedreigingen uiterst serieus. Er wordt momenteel uitgezocht wie er achter de bedreigingen zit.”

Over de aard en de omvang van de veiligheidsmaatregelen kan niets worden gemeld. „We staan daarbij in nauw contact met de school en nemen zichtbare (extra surveilleren) en onzichtbare maatregelen om ervoor te zorgen dat de bedreigingen stoppen”, aldus de politie.

In een brief aan de ouders heeft de schoolleiding dinsdag de situatie uitgelegd, een dag nadat op school samen met de leerlingen stil was gestaan bij de moord op de Franse leraar Samuel Paty. „Er is helaas ophef ontstaan over een spotprent (winnaar van de Inktspotprijs 2015) die in een lokaal heeft gehangen”, zo staat in de brief.

Volgens de schoolleiding hebben enkele leerlingen hier aanstoot aan genomen, een foto gemaakt en die op sociale media gedeeld, die is vervolgens viraal gegaan. Daarover werd op sociale media heftig gereageerd. De cartoon is van cartoonist Joep Bertrams en handelt over de aanslag op Charlie Hebdo.

Uit context

De leiding van de school schrijft onder meer: „Op de foto is de context waarin de spotprent hangt volledig verdwenen. Het gevolg is dat er bedreigingen in de richting van collega’s zijn geuit. Deze bedreigingen vinden we onacceptabel.”

In de brief geeft het Emmauscollege aan te zijn geschrokken van de ophef en daarover overleg te voeren met de politie en met de stichting School & Veiligheid. „We stellen alles in het werk om onze school voor iedereen een veilige plek te laten blijven, zodat de leerlingen morgen in alle rust naar school kunnen”, aldus de schoolleiding.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop