Nieuws/Buitenland
705350043
Buitenland

Ruim 10 miljoen Britten hebben extra coronaprik gehad

LONDEN - Het Verenigd Koninkrijk heeft de grens van 10 miljoen boostershots gepasseerd. Dat houdt in dat 17,5 procent van de bevolking vanaf 12 jaar inmiddels een derde coronaprik heeft gehad. De eerste boosters werden in september gezet.

In totaal hebben zo’n 13 miljoen mensen een uitnodiging voor een extra inenting gehad. Die worden verstuurd naar mensen vanaf 50 jaar en risicogroepen. Komende week kunnen nog eens 3 miljoen mensen een uitnodiging op de mat verwachten. De derde dosis van een coronavaccin volgt minstens zes maanden na de tweede prik.

Premier Boris Johnson roept mensen in een reactie op de mijlpaal op hun boosters te halen. „We weten dat de immuniteit van vaccins na verloop van tijd afneemt, dus boosters zijn van vitaal belang om u en uw dierbaren de winter door te beschermen”, aldus Johnson op Twitter. „Haal alstublieft deze levensreddende prik zodra u een oproep ontvangt.”

In het VK hebben ruim 50,2 miljoen mensen minstens één dosis van een coronavacin gehad, dat is omgerekend 87,4 procent van de bevolking die daarvoor in aanmerking komt. Ruim 45,8 miljoen mensen (79,7 procent) hebben twee prikken gehad en zijn dus volledig gevaccineerd. In het VK worden worden mensen vanaf 12 jaar ingeënt tegen Covid-19.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop