Nieuws/Binnenland
70542
Binnenland

Gewonde door recordpoging sprong bij RAI

De gewonde Amir Badri afgevoerd per brancard

De gewonde Amir Badri afgevoerd per brancard

AMSTERDAM - Bij een wereldrecordpoging om van 60 meter van een reclamezuil af te springen bij de RAI in Amsterdam is een gewonde gevallen. Het is nog niet duidelijk hoe de gewonde eraan toe is, naar alle waarschijnlijkheid heeft hij een arm gebroken.

De gewonde Amir Badri afgevoerd per brancard

De gewonde Amir Badri afgevoerd per brancard

Amir Badri (25), de gewonde springer, landde volgens ooggetuigen ongelukkig op het landingskussen en bleef stil liggen. Hij zou op zijn nek en arm zijn geland. In totaal zouden vijf waaghalzen een recordpoging van 60 meter hoog willen doen. Nadat er een sprong gelukt was, was het de beurt aan Badri. Voor hem liep het minder gelukkig af.

’Naar omstandigheden goed’

Een woordvoerder van de RAI zegt dat Badri door „overrotatie” gewond is geraakt. Hij had na de landing last van zijn armen en werd volgens standaardprocedure gestabiliseerd en is ter observatie naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de voorlichter is Badri „niet in een extreem ernstige situatie en hij maakt het naar omstandigheden goed.”

Nieuwe sport Street Diving

De sprong werd uitgevoerd door professionele atleten van BigAirBag. Amir Badri was speciaal overgevlogen uit Iran om deze stunt uit te voeren. Cris van Schijndel, Peter Hendriks Van Warbij, Bart van der Linden en Ilja Palmái uit Nederland zijn alle vijf atleten van BigAirBag. De bedoeling was dat de springers op een 15x15x5 meter groot luchtkussen landden. Het stuntteam wil met de recordpoging de nieuwe sport Street Diving onder de aandacht brengen tijdens de Funsports Xperience, die deel uitmaakt van de HISWA Amsterdam Boat Show die deze week in de RAI is. De springers landen op een 15x15x5 meter groot luchtkussen van BigAirBag. De sprong van 60 meter kon alleen gemaakt worden bij goede omstandigheden, waarbij de windkracht de belangrijkste factor is.

Bekijk de sprong van Amir Badri (op 1 uur en 12 minuten in de video)