Nieuws/Buitenland
706647669
Buitenland

Stel moet tweeling afstaan na blunder van ivf-kliniek

Flushing - Een Amerikaans-Aziatisch echtpaar heeft een aanklacht ingediend tegen een vruchtbaarheidskliniek in Los Angeles wegens een blunder met het terugplaatsen van embryo’s. De vrouw, afkomstig uit Azië, beviel van een niet-Aziatische tweeling. Het stel uit New York moest de jongens na DNA-onderzoek afstaan aan de genetische ouders.

Zij waren ook cliënt van het CHA Fertility Center, dat claimt een lange staat van dienst te hebben op het gebied van ivf-behandelingen. Het bedrijf wilde niet ingaan op de bizarre identiteitsverwisseling.

Het benadeelde koppel zegt in de Amerikaanse media meer dan 100.000 dollar te hebben uitgegeven voor hun kinderwens. Na inlevering van eicellen en sperma begin 2018 was het resultaat vijf gezonde embryo’s, waarvan vier vrouwelijke. Twee van de vier werden met succes teruggeplaatst.

In september was de zwangerschap een feit. Niet lang daarna bleek uit een echo dat de tweeling mannelijk was. Na de geboorte kwam ook vast te staan dat de reageerbuisbaby’s geen Aziatische genen hadden. Ook werd duidelijk wie hun biologische vader en moeder waren.