Nieuws/Binnenland
706790140
Binnenland

Station Amsterdam Sloterdijk ontruimd om dreiger met explosief

AMSTERDAM - Op station Amsterdam Sloterdijk is vrijdagmiddag rond 12.30 uur iemand opgepakt die dreigde met een explosief. Dat explosief is niet aangetroffen, aldus de politie. Het incident veroorzaakte wel vertraging voor reizigers.

De 21-jarige Amsterdammer zou hebben gedreigd een trein op te blazen op Amsterdam Centraal. Daarna stapte hij in een trein, die op last van de politie werd stilgezet op Sloterdijk. Daar werd hij aangehouden door de Dienst Speciale Interventies (DSI).

Zwaarbewapende agenten hebben een reiziger uit de trein gehaald, vertelt een ooggetuige. Een aantal treinreizigers vertellen dat ze de trein waarin ze zaten zo snel mogelijk moesten verlaten en direct het station uit moesten.

Omstander en reizigers werden weggestuurd. Mensen moeten ’zo ver mogelijk’ bij het station vandaan. „Move away from the station”, schreeuwde een medewerker.

Zat u in de trein of was u in station Sloterdijk? Dan komen we graag met u in contact. Mail naar verslaggever Daniël van Dam via daniel.van.dam@telegraaf.nl.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop