Nieuws/Binnenland
70684
Binnenland

Verband tussen moordpogingen Oss en Berghem

OSS/VENRAY/BERGHEM - De politie gaat ervan uit dat er een verband is tussen twee schietpartijen in Oss (in 2015) en in Berghem (in 2016). In beide gevallen was een vrouw uit Oss het doelwit. Alleen werd de tweede keer een andere vrouw beschoten, maakte de politie maandagavond bekend. Beide vrouwen overleefden de moordpoging.

In 2015 werd het doelwit in haar huis in Oss beschoten maar wist zij op tijd weg te duiken en raakte ze slechts lichtgewond terwijl de schutter op de vlucht sloeg. Voor die schietpartij werd maandag in een tbs-kliniek een verdachte aangehouden die de schoten zou hebben gelost. Verdachte Marco F. zat in de kliniek voor een gewapende overval op een winkel in het Overijsselse Holten, die een paar dagen eerder werd gepleegd en waarvoor hij in Duitsland werd aangehouden. Onder andere omdat eerdere klinische behandelingen niet werkten en vanwege het lange strafblad van de hardleerse veelpleger legde de rechter hem dertig maanden celstraf plus tbs met dwangverpleging op.

Zie ook: Tbs’er aangehouden na schietpartij in 2015

Op een parkeerplaats in Berghem werd vorig jaar een 28-jarige vrouw van dichtbij in het hoofd geschoten. De vrouw raakte ernstig gewond maar overleefde de aanslag. Al gauw na de liquidatiepoging in Berghem waren er geruchten dat er sprake was van een persoonsverwisseling. De recherche gaat er inmiddels inderdaad van uit dat de aanslag niet op het slachtoffer was gericht maar op de vrouw die de eerdere aanslag overleefde, aldus de politie maandag.

Voor de moordpoging in Berghem is nog niemand aangehouden. Het onderzoek naar de schietincidenten gaat daarom door. De politie sluit nieuwe aanhoudingen niet uit.