Nieuws/Buitenland
706994269
Buitenland

Plots sterke stijging diefstal dure Toyota’s

Archiefbeeld van de nieuwe Toyota RAV4

Archiefbeeld van de nieuwe Toyota RAV4

Leuven - De Belgische justitie waarschuwt voor een plaag van zogenaamde „keyless thefts” of „sleutelloze diefstallen” van dure wagens, voornamelijk van het merk Toyota.

Archiefbeeld van de nieuwe Toyota RAV4

Archiefbeeld van de nieuwe Toyota RAV4

In Leuven zijn de afgelopen maand op die manier vier wagens gestolen en in de regio Brussel vonden nog tien gelijkaardige diefstallen plaats, zo schrijft Het Nieuwsblad.

„Keyless theft komt voor bij auto’s die geopend en gestart worden met een afstandsbediening en waarbij geen sleutel nodig is”, zegt het parket. „De dieven pikken via apparaatjes het signaal op van de afstandsbediening die in de woning ligt. Wanneer de auto dicht genoeg bij het huis is geparkeerd, kan het signaal door de muren en het glas van het huis heen en worden verlengd tot aan de auto.”

„We vragen extra waakzaam te zijn”, vervolgt het parket. „Kijk uit naar verdachte personen rond voertuigen op opritten en rond woningen. Om de ’keyless theft’ te voorkomen, kan je je afstandsbediening binnenshuis beter bewaren in een metalen doos, of de auto verder van je huis parkeren.”

Heeft u tips? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952