Nieuws/Binnenland
70796
Binnenland

Grote brand Amsterdam-Noord overgeslagen

Amsterdam - UPDATE 15.53 uur - De grote brand die dinsdagochtend een inktverwerkingsbedrijf en een wijnhandel in Amsterdam-Noord in de as heeft gelegd, is alsnog overgeslagen naar een aangrenzend kantoor. De brandhaarden in het dak zijn voor de brandweer moeilijk te bereiken, waardoor het vuur nu ook onder het dak van het naastgelegen perceel woedt. Het blussen kan nog wel enkele uren in beslag nemen.

De grote brand, die met veel rook en vlammen gepaard ging, brak rond 07.00 uur uit in het pand in de Schaafstraat. De brandweer heeft een tiental omliggende panden ontruimd.

Veel rookontwikkeling

Omwonenden krijgen het advies uit de rook te blijven en ramen en deuren sluiten. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen. De exacte oorzaak is nog niet duidelijk. Hiernaar doe de brandweer, die met groot materieel uitrukte, nog onderzoek.

Vermoedelijk gasexplosie

De brand ontstond rond 07.00 uur in het inktverwerkingsbedrijf. Vermoedelijk begon de brand met een gasexplosie, waardoor de voorgevel eruit vloog. Niemand raakte gewond. Het leek er aanvankelijk op dat de omliggende panden bespaard bleven, maar later op de ochtend laaide het vuur toch weer op.

</blockquote>