Nieuws/Buitenland
710348916
Buitenland

Trump weigert virtueel verkiezingsdebat

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump weigert een verkiezingsdebat op afstand met zijn tegenstander Joe Biden. De organisatie had dat voorgesteld, maar de van corona herstellende president voelt daar niets voor. Hij vindt zo’n virtueel debat onacceptabel, zei hij tegen Fox Business Network.

Volgens Trump kwam de organisatie met het idee op de proppen om Biden te beschermen. Maar Trump denkt dat hij niet meer besmettelijk is. Hij was vorige week in het ziekenhuis opgenomen nadat bij hem het coronavirus was vastgesteld. Hij is sinds maandagavond weer in het Witte Huis. Hij zegt zich fantastisch te voelen, maar hij wordt nog wel behandeld.

Het volgende debat tussen president Trump en zijn uitdager Joe Biden moest volgens de commissie die is belast met de organisatie van de debatten virtueel plaatsvinden. Dit meldde die commissie. Trump zou dan in het Witte Huis blijven. Het is nog niet duidelijk waar Biden dan komende week zal zijn.

Het campagneteam van Trump zegt dat de president in plaats van een debat een verkiezingsbijeenkomst wil houden.

Het geplande debat op 15 oktober is het tweede in een rij van drie in aanloop naar de presidentsverkiezingen op 3 november. Het eerste debat was kort voordat bleek dat Trump positief was. Biden is tot nu toe negatief.