Nieuws/Binnenland
710760605
Binnenland

Kettingzaag gevonden in zaak lugubere dood loodgieter

STEENBERGEN - In het onderzoek naar de dood van de Belg Johan van der Heyden is woensdagmiddag in Steenbergen (Noord-Brabant) een kettingzaag gevonden. Dat meldt de politie. Het apparaat lag op de bodem van een watertje bij de Westlandse Langeweg. Duikers gingen zoeken na een tip. Of de kettingzaag iets met de dood van de loodgieter te maken heeft, wordt onderzocht.

De stoffelijke resten van Van der Heyden werden in januari gevonden in een met beton gevulde speciekuip. Deze lag in het Rijn-Scheldekanaal bij het Brabantse Nieuw-Vossemeer. Eerder meldde de politie dat het lichaam van de Belg mogelijk in stukken was gesneden.

Er was sinds de avond van zondag 2 juni vorig jaar niets meer vernomen van Van der Heyden. Ondanks zeven aanhoudingen is nog niet duidelijk wat er precies met de man is gebeurd. Hoofdverdachten in de zaak zijn Nicki S. (31) en zijn Belgische vriendin Wanda, die de 56-jarige Belg zouden hebben gegijzeld in Zoersel (België) en hem in zijn eigen bestelbus naar Steenbergen zouden hebben gebracht. Mogelijk wilden ze hem bestelen.