Nieuws/Buitenland
714255431
Buitenland

Zoektocht naar vermiste op zee

Dode en gewonden door noodweer langs Franse kust: extreme windvlagen

PARIJS - Na de hittegolf in Frankrijk is zaterdagavond een kitesurfer overleden tijdens noodweer aan de Normandische kust. Drie anderen raakten gewond. Een helikopter zoekt naar een persoon die wordt vermist op zee, meldt de zender France Info.

De storm trof de Normandische badplaats Villers-sur-Mer. Een 31-jarige kitesurfer werd door een windvlaag tegen de gevel van een restaurant geworpen en kwam om het leven. Drie bezoekers van een casino raakten gewond door rondvliegende caféstoelen en -tafels.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Triatlon afgelast

Reddingswerkers zijn per boot en helikopter op zoek naar iemand die op zee wordt vermist in Deauville, dat vlakbij Villers-sur-Mer ligt. Een triatlon die in Deauville werd gehouden moest worden afgelast omdat tenten van de deelnemers werden weggeblazen. Ze hebben onderdak gekregen in het plaatsje.

In Frankrijk is al een tijdje een hittegolf gaande, zaterdag kwam de temperatuur boven de 42 graden. In Biarritz aan de Atlantische kust, bij de Spaanse grens, steeg het kwik naar 42,9 graden. Nooit eerder was het in die plaats zo warm. De extreme hitte heeft voor zover bekend zeker twee ouderen het leven gekost.