Nieuws/Binnenland
71462
Binnenland

Lawinedode is Nijmeegse student

Bijeenkomst van NSN

Bijeenkomst van NSN

NIJMEGEN - De in Frankrijk overleden wintersporter en zijn twee vermiste vrienden zijn afkomstig uit de omgeving van Nijmegen. Het gaat om een student van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), de Radboud Universiteit (RU) en een alumnus.

Bijeenkomst van NSN

Bijeenkomst van NSN

Studentenvereniging

Dat laat een woordvoerder van de HAN weten aan De Telegraaf. Het drietal ging gisteren buiten de piste snowboarden in Valfrejus en verdwaalde. Later werd één van hen dood gevonden na een lawine. De andere twee zijn nog vermist. De drie zijn allen lid van de Nijmeegse Studentenvereniging Navigators (NSN). De vereniging was vanmiddag niet bereikbaar.

Welke studies de getroffen wintersporters volgden, is nog niet duidelijk. Ook zijn de namen nog niet vrijgegeven van de mannen van 21, 22 en 25 jaar oud. Zowel de hogeschool als de universiteit laten weten erg mee te leven met de familie en naasten van de jongens. Hoe zij verder omgaan met het drama, moet nog worden bepaald.

Lees ook: Zeker één Nederlander overleden na lawine in Alpen

De groep, die zondag aankwam voor een vijfdaagse vakantie, is volgens Tim van den Bergh van touroperator Husk enorm van slag en vertrekt woensdag om 14.00 uur richting Nederland.

’Enorm aangeslagen’

De overige studenten uit de groep keren woensdagmiddag per bus terug naar huis. De vriendin van de overleden student was al eerder vertrokken, zei Tim van den Bergh van touroperator Husk (een onderdeel van Sundio Group) woensdag. „Ze zijn enorm aangeslagen”, aldus Van den Bergh. Hij weet nog niet wanneer het lichaam van de omgekomen wintersporter wordt vrijgegeven om naar Nederland te worden gebracht.

Volgens Van den Bergh gingen de drie met hun snowboards buiten de piste zonder gids. Ze waren volgens hem gewaarschuwd dat er lawinegevaar was.