71669
Binnenland

Duo moet woningstichting 8 ton terugbetalen

MAASTRICHT - Twee voormalige bestuurders van de Limburgse woningstichting Vitaal Wonen moeten circa 800.000 euro terugbetalen voor ten onrechte ontvangen salaris, foute declaraties en andere vormen van zelfverrijking.

Dat heeft de rechtbank in Maastricht woensdag bepaald in een civiele procedure, aangespannen door ZOWonen, die inmiddels is gefuseerd met Vitaal Wonen.

Het gaat om twee bestuurders, vader Jos en zoon Noël, en twee aan de zoon verbonden bedrijven. De zoon moet ruim 500.000 euro terugstorten, zijn bedrijven nog eens circa tachtig mille. Die bedragen betreffen ten onrechte ontvangen salaris en kostenvergoedingen in de periode 2005-2013. Verder waren er niet-verantwoorde kasopnames en werden onrechtmatig wijnen aangeschaft en diners en lunches genuttigd. De oud-bestuurder moet verder de kosten vergoeden voor het onderzoek naar de omvang van de schade.

Vader ontving ruim twee ton aan ten onrechte ontvangen salaris. De zoon werd ontslagen wegens malversaties, maar er was tegen hem onvoldoende bewijs beschikbaar om hem te vervolgen.