Nieuws/Buitenland
718178163
Buitenland

Levenslang voor moordenaar rugzaktoeriste Amélie

Doornik - Sean McKenzie (27), de man die vorig jaar een rugzaktoeriste in Canada vermoordde, heeft levenslang gekregen.

Hij bekende de moord vorige maand al nadat hij zag dat er overweldigend veel bewijs tegen hem was.

De Belgische Amélie Sakkalis (28), afkomstig uit Doornik, verdween op 22 augustus 2018. Ze was al een hele tijd op doorreis in Canada, maar toen ze op weg was naar haar laatste bestemming Vancouver stopte alle communicatie met het thuisfront, zo schrijft Het Nieuwsblad.

Verdachte

De politie vond het lichaam van de jonge vrouw langs de kant van de weg in het dorpje Boston Bar. Sean McKenzie kwam al snel in het vizier als verdachte en werd ook onmiddellijk gearresteerd.

Volgens de lokale nieuwssite Victoria News was Sakkalis aan het liften en nam McKenzie haar mee.

Telefoonoplader

In eerste instantie leek er niks aan de hand, maar als de man ergens een afrit neemt om achter in de auto een telefoonoplader te zoeken, gaat het mis. Hij valt haar twee uur lang aan. Sean bindt haar vast, gebruikte een mes en reed uiteindelijk weer naar de snelweg.

Twaalf kilometer verderop rijdt McKenzie opnieuw van de weg af en haalt haar uit de auto. Daar stak hij Amélie 42 keer met een mes en liet haar voor dood achter.

Vrijgelaten

De moordenaar reed weg, maar belde toch de hulpdiensten en zei dat hij haar zo gevonden had. Sean McKenzie werd ter plekke gearresteerd, maar de dag erna weer vrijgelaten omdat er te weinig bewijsmateriaal was.

Enkele weken later kan de politie hem opnieuw arresteren omdat er nieuwe aanwijzingen waren.

De man, die geen strafblad had, heeft levenslang gekregen. Pas na 23 jaar krijgt hij de kans op vervroegde vrijlating.