Nieuws
71957
Nieuws

Rome

Babygeluk

’Een diepterecord van het aantal geboren kinderen!”, kopt de Italiaanse krant Corriere della Sera op de voorpagina. Italië slaat, niet voor het eerst, alarm over het steeds lagere aantal kinderen dat wordt geboren.

De minister van Gezondheidszorg had al eens campagne gevoerd om koppels op gedachten te brengen om er iets aan te doen, maar ze kreeg spot en hoon over zich heen. Kinderen onderhouden zou te kostbaar zijn. In Italië is veel meer armoede dan in Nederland.

Tsja, wat nu te doen met al die lege wiegen? Daarop is een wel erg originele oplossing gevonden. Er blijken in Italië namelijk nogal wat zogenaamde „volwassen baby’s” te zijn. Het gaat om volwassenen die niets liever dan vertroeteld willen worden als een klein kindje. In verscheidene steden in Italië, te weten Milaan, Verona, Rome en Napels bestaan dan ook sinds kort speciale crèches voor volwassenen.

De organisatie erachter heet AB Nursery, waarbij AB staat voor Adult Babies (volwassen baby’s). Ze heeft ook een eigen website (www.abnursery.it). Daarin staat dat de organisatie zich inzet voor volwassenen die graag kinderspelletjes willen doen, willen zingen, een liedje voor het slapen willen horen en vertroeteld willen worden, terwijl ze omringd zijn door knuffels of poppen.

Gegadigden wordt aangeraden om hun favoriete fopspeen mee te nemen. Je mag ook luiers aanhebben in plaats van een pyjama, maar je mag niet naakt zijn. Seksueel contact is verboden en tijdens het wisselen van de luiers mogen de juffrouwen de geslachtsdelen niet aanraken. Desondanks schijnt er veel belangstelling te zijn.

De deelnemers blijken na afloop buitengewoon enthousiast te zijn. „Ik heb er een vreemd gevoel aan overgehouden. Die van lieflijkheid en tegelijkertijd verlegenheid. Maar ik ben er trots op dat ik heb doorgezet en dit heb mogen meemaken”, aldus een zekere Valerio.