Nieuws/Buitenland
719741437
Buitenland

’Spiraal van vuur’ in zee door lekke gaspijpleiding in Golf van Mexico

MEXICO CITY - Een brand in zee voor de kust van Mexico als gevolg van een gaslek in een onderzeese pijpleiding is na 5,5 uur geblust, zo heeft de staatsoliemaatschappij Pemex vrijdag (lokale tijd) gezegd.

De brand ontstond op 150 meter afstand van een boorplatform van de olieproductiefaciliteit Ku-Maloob-Zaap in de Golf van Mexico. Een video die de brand zou tonen, ging viraal op sociale media, waarbij sommige Twitter-gebruikers de intense, oranje borrelende massa in het water een „spiraal van vuur” noemden.

Volgens Pemex zijn er geen gewonden gevallen en hoefden er geen mensen in veiligheid te worden gebracht. De normale werkzaamheden zijn hersteld en het incident wordt onderzocht, aldus het bedrijf. Het hoofd van het energie- en milieuagentschap Asea, Angel Carrizales, meldde dat er geen olie was gelekt.

Tekst loopt door onder de tweet.

Pemex is een van de energiebedrijven met de grootste schuldenlast ter wereld. Door een gebrek aan investeringen in moderne technologie daalt de olieproductie in Mexico al jaren gestaag. Voormalig Pemex-baas Emilio Lozoya werd aangeklaagd wegens corruptie en in juli vorig jaar door Spanje aan Mexico uitgeleverd.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop