Nieuws/Binnenland
71990
Binnenland

Nieuwe huisgenoten voor Wilders

Den Haag - Het gezin Wilders is uitgebreid. Gisteren heeft de vrouw van de PVV-leider twee poezen opgehaald uit het asiel.

Geert Wilders wilde eigenlijk zelf naar een asiel om een kat te adopteren, maar dat kon niet doorgaan. Medewerkers van het asiel vreesden voor hun veiligheid nadat onder meer ’anti-fascisten’ negatief van zich lieten horen over het geplande bezoek.

Daarom heeft de vrouw van Wilders het zelf maar gedaan, vertelde de PVV-leider bij Goedemorgen Nederland. Net als zijn vorige huisdier, de in 2015 overleden Lola, gaat het om roodwitte poezen. Lola werd 22 jaar, dat is erg oud voor een huiskat.

Wilders is vandaag hoofdredacteur en gastpresentator bij het WNL-programma. Hij hield zich daarbij niet aan de autocue. „Tot zo, na het linkse NOS-journaal”, zei de PVV’er bijvoorbeeld. De NOS sneerde terug (video). D66-voorman Alexander Pechtold was niet erg te spreken over het optreden van Wilders.

De PVV-leider gaf Goedemorgen Nederland ook een interactief tintje; de kijkers mochten namelijk namen opgeven voor de twee nieuwe aanwinsten uit het asiel. Favoriet zijn de namen Henk en Ingrid.