Nieuws/Binnenland
71994
Binnenland

Stuntman snel terug naar Iran

topval

Amsterdam - Naar omstandigheden maakt de 25-jarige, ongelukkig gevallen, Amir Badri het goed. Vandaag zal hij worden geopereerd.

Bij een wereldrecordpoging om van het reclamezuil bij de RAI af te spingen brak Badri eergisteren beide bovenarmen. Hij landde beroerd op het landingskussen. Badri was speciaal overgevlogen uit Iran voor de recordpoging.

Niet alle sprongen mislukten, stelt organisator Tomas Huting. Sterker nog: er kon na afloop een nieuw record in de boeken worden bijgeschreven. Dat kwam op naam van Cristian van Schijndel.

Tijdens de sprong moet er zodanig gedraaid worden in de lucht dat een atleet goed op het kussen landt. Bij Badri ging die rotatie te snel.

Badri: „Hier in het ziekenhuis ben ik opgeknapt. Ook zijn er enkele vrienden uit Iran die me hier helpen. Ik hoop zo snel mogelijk terug naar Teheran te vliegen, omdat daar veel werk op me wacht, voornamelijk stuntwerk.”

Huting zegt over de stuntmannen: „Dit zijn slimme mannen die zeer goed nadenken over wat ze wel of niet doen. Van Schijndel gaan we nog op hele bijzondere plekken zien. De sprong van Amir is spijtig.”