Nieuws/Binnenland
72084
Binnenland

Zacht lenteweer op komst

De regen maakt plaats voor droog, zacht lenteweer

De regen maakt plaats voor droog, zacht lenteweer

AMSTERDAM - Het begin van maart verliep kletsnat, maar daar komt verandering in. De komende dagen blijft het droog en is het met 10 tot 15 graden aangenaam zacht.

De regen maakt plaats voor droog, zacht lenteweer

De regen maakt plaats voor droog, zacht lenteweer

De zon laat zich vaker zien, maar schijnt niet uitbundig, meldt Weerplaza.

De eerste tien dagen van maart werden vooral gekenmerkt door flinke regenval. Waar er normaal 20 tot 25 millimeter aan neerslag valt in deze periode, viel er langs de Belgische grens lokaal 70 millimeter, aldus Weerplaza. Bijna drie keer zoveel als gemiddeld, maar nog geen record. In 1998 viel er regionaal meer dan 100 millimeter.

De natte periode laten we echter achter ons. „De komende dagen is het vaak droog. als er wat valt, stelt het niet veel voor,” zegt meteoroloog Wilfred Janssen van Weerplaza. Vrijdag en in het weekend is het vooral overdag droog. Zaterdagnamiddag kan er in het noordwesten een enkele lichte bui vallen en in de nacht naar zondag kan er verspreid een beetje regen vallen. Ook in de nacht naar maandag kan er vooral in het zuiden opnieuw een spatje vallen.

Met temperaturen tussen de 10 en de 13 graden is het niet koud, maar de zon zal zich helaas niet zo vaak laten zien. Maandag kan het kwik plaatselijk oplopen tot 15 graden. ’s Nachts kan het echter nog hier en daar vriezen, dus de winterjas kan nog niet opgeborgen worden.