Nieuws/Binnenland
720853833
Binnenland

’Vermoedelijk tweede slachtoffer schietpartij Schiedam’

Schiedam - De man die gisteravond in een huis in Schiedam werd doodgeschoten, hoorde daar vermoedelijk niet thuis. Volgens een bron in de buurt gaat het niet om de officiële bewoner. De politie kan dat niet bevestigen. Wel zegt een woordvoerster dat er waarschijnlijk nog een tweede slachtoffer is geweest, die met hulp van een ander de woning moet hebben verlaten. „Dat moet iemand gezien hebben.”

Er is een groot onderzoek gestart. Camerabeelden moeten meer duidelijkheid geven over de schutter(s) en hun vluchtroute. De Boomgaardstraat, waar het bewuste huis staat, ligt naast een winkelcentrum. De recherche was vanochtend bezig met een buurtonderzoek.

Het huis waar de schietpartij plaatsvond maakt een verlaten indruk. In het tuintje wordt een kleine trampoline omkneld door een groene haag. Maar sinds de zomer zou het huis er altijd leeg hebben uitgezien.

Volgens een bovenbuurman was de officiële bewoner, het vermoedelijke doelwit, een drugsdealer die zich bezighield met zogenoemde rip-deals. „Er stonden altijd mensen buiten verhaal te halen. Vier keer zijn de ruiten ingegooid. Dat gaat het een keer mis.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo