Nieuws/Buitenland
721336273
Buitenland

Antwerpse haven zet e-armband in voor 1,5 meter-economie

De Antwerpse haven.

De Antwerpse haven.

ANTWERPEN - De haven van Antwerpen begint een experiment met een digitale armband die een waarschuwingssignaal geeft als de drager te dicht in de buurt van een collega komt. Het apparaatje stuurt geen locatiegegevens of andere gevoelige data door van de werknemer, maar slaat wel contactinformatie op. Met de slimme armband hoopt het havenbedrijf coronabesmettingen op de werkvloer te voorkomen.

De Antwerpse haven.

De Antwerpse haven.

Het havenbedrijf werkt al met een digitale veiligheidsarmband van een Belgisch technologiebedrijf die arbeiders waarschuwt voor gevaarlijke situaties. Dat apparaat wordt sinds vorig jaar getest en nu uitgebreid met nieuwe functies om de richtlijn van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om 1,5 meter afstand te bewaren te kunnen naleven.

Daarnaast slaat de armband op bij wie de drager in de buurt is geweest. Als iemand besmet blijkt kan een preventieadviseur of vertrouwenspersoon nagaan met welke collega’s hij of zij in contact geweest is. Die worden dan op de hoogte gesteld.

„Het is van essentieel belang dat de haven blijft draaien en dat onze medewerkers op een veilige manier kunnen werken”, aldus topman Jacques Vandermeiren van Port of Antwerp. „Daarom zien we veel waarde in deze oplossing en zal binnenkort een team van operationele medewerkers met de armband aan de slag gaan.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop